[MLB] Pittsburgh Pirates op voorsprong tegen de St. Louis Cardinals

De Pittsburgh Pirates hebben zichzelf een goede uitgangspositie verschaft voor de National Series door de St. Louis Cardinals met 5-3 te verslaan. De Pirates staan nu 2-1 voor in de series met nog een homegame te gaan.

De Pirates kwamen al snel op voorsprong in de wedstrijd door twee runs te slaan in de eerste inning. St. Louis deed er daarna alles aan om terug te komen in de wedstrijd, maar de bevrijdende runs lieten op zich wachten. Pas in de vijfde inning wisten de Cardinals de defensie van de Pirates te doorbreken en de stand gelijk te trekken.

Het antwoord van de Pirates liet echter niet lang op zich wachten. In de zesde inning pakten ze opnieuw de voorsprong, ditmaal slechts met een verschil van één. Carlos Beltran zette de Cardinals opnieuw naast de Pirates in de achtste inning, maar de Pirates trokken in dezelfde inning de overwinning naar zich toe door runs van Josh Harrison en Russell Martin.

De vierde en mogelijk beslissende wedstrijd in deze serie begint om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Los Angeles Dodgers - Atlanta Braves

De Los Angeles Dodgers versloegen de Atlanta Braves vannacht met ruime cijfers. In Los Angeles werd het 13-6 voor de Dodgers. 

De Dodgers nemen hiermee een voorsprong in de serie van 2-1. De vorige wedstrijden tussen beide teams gingen gelijk op, maar de Dodgers namen vannacht een ruime afstand. Binnen vier innings stonden ze al op tien runs. Deze voorsprong gaven ze in het vervolg van de wedstrijd niet meer weg.

De Braves zullen er alles aan moeten doen om de volgende wedstrijd in Los Angeles om te zetten tot een overwinning. De Braves begonnen de serie als het hoger geplaatste team, maar staan nu voor de moeilijke opgave om nog verder te gaan in de playoffs.