PS3 zal de komende jaren nog bestaan

GamesIndustry sprak met Sony Worldwide Studios-baas Shuhei Yoshida over de toekomst van de PlayStation 3 nu de lancering van de PlayStation 4 over enkele weken in aantocht is. Yoshida verwacht dat de current-gen console het goed zal blijven doen in de komende jaren als gevolg van het prijsverschil tussen de twee consoles.

"Er is nog een groot prijsverschil tussen de hardware en ook tussen de games en de PlayStation 3 doet het goed, maar het is niet dat iedereen al een PlayStation 3 bezit. Er is altijd een groep klanten die laat inspringen, mensen die wachten tot de prijs daalt."

"We breiden ook geografisch uit. De vraag vanuit Latijns Amerika, bijvoorbeeld, is erg groot voor PlayStation 3 Dus we hebben een parallelle strategie met PS3 en PS4, zoals we die ook hadden met PS2 en PS3. De PS3 was in 2006 gelanceerd, in het zesda jaar van de PS2, maar de PS2 heeft nog eens vijf jaar bestaan. Ik weet niet of de PS3 nog eens vijf jaar blijft bestaan, maar zeker voor de komende jaren, door het prijsverschil, de goede games en de uitgevers die beide platformen kunnen ondersteunen."

Yoshida sprak over meer dingen, waaronder over The Last Guardian, dat nog steeds in productie is. Maar voor welk platform en wanneer we eindelijk weer meer informatie te lezen of te zien krijgen wilde hij niet zeggen.