Miley Cyrus kan eindelijk zichzelf zijn

Miley Cyrus heeft het gevoel dat ze voor het eerst in haar leven echt zichzelf is. "Ik werd geboren om de persoon te zijn die ik nu ben", zegt de 20-jarige zangeres en actrice in de documentaire Miley: The Movement die vrijdag op MTV wordt uitgezonden.

Cyrus denkt dat het komt doordat ze nu zelf beslissingen maakt over haar carrière. "Ik heb zo lang dingen gedaan waar ik niet achter stond. Daardoor weet ik nu precies wat ik wil", legt de tieneridool uit. "Ik was geen normaal kind. Ik moest heel snel opgroeien in een soort entertainment-bootcamp", vertelt de zangeres, die bekend werd door de Disney-serie Hannah Montana.

Miley wil zich nu volledig richten op haar zangcarrière en heeft voorlopig geen zin om in films te spelen. "Ik speelde in een film en dacht: dat doe ik nooit meer", zegt de blondine. "Ik wil de rest van mijn leven alleen maar met muziek bezig zijn." Het nieuwe album van Cyrus, Bangerz, verschijnt vrijdag.

De zangeres vindt haar imago erg belangrijk. Miley denkt goed na over hoe ze eruitziet en wat ze wil neerzetten. "Ik ben een control freak. Alles moet het grootst en het best zijn. Ik houd elk detail onder een vergrootglas", legt ze uit.

Cyrus kreeg veel kritiek op haar nieuwe imago. De zangeres schoor haar haren, twerkte er tijdens de MTV Video Music Awards hevig op los en zat in haar videoclip Wrecking Ball naakt op een sloopkogel. Miley snapt niet waarom mensen er zo over vallen dat ze is veranderd. "Natuurlijk ben ik veranderd. Als je een foto van nu naast een foto van mij op 8-jarige leeftijd houdt is het logisch dat ik er anders uitzie."