Wilders: houd accijns en btw lager dan buurlanden

De btw en accijnzen moeten altijd minstens een procent lager liggen dan in de buurlanden van Nederland. Dat moet wettelijk worden vastgelegd, bepleit PVV-leider Geert Wilders zaterdag in De Telegraaf.

Als de lasten niet worden verlicht, gaan mensen volgens Wilders massaal tanken en boodschappen doen in België en Duitsland. Hij presenteert zaterdag alternatieve plannen die Nederland uit de crisis moeten helpen. In die plannen loopt het begrotingstekort op, maar op de lange termijn pakken ze volgens Wilders beter uit.

In het interview geeft de PVV-leider fel af op de partijen waarmee hij eerder een gedoogcoalitite vormde. Premier Mark Rutte (VVD) is volgens hem een 'politieke autist' die Nederland kapot maakt met bezuinigingen en belastingverhogingen. CDA-leider Sybrand van Haersma Buma heeft een 'enorm pak boter op zijn hoofd'. "Het CDA heeft met het voorjaarsakkoord getekend voor de grootste lastenverzwaring in de laatste honderd jaar. Dus Buma is een van de virussen die Nederland ziek heeft gemaakt", fulmineert Wilders in de krant.