Eto'o: "Verbaasd over Anzhi"

Samuel Eto'o was de zoveelste speler die Anzhi Makhachkala moest verlaten wegens Financial Fair Play. Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd in Rusland. De 32-jarige spits uit Kameroen speelde de afgelopen twee jaar bij Anzhi. Die club moest echter veel spelers verkopen vanwege het Financial Fair Play-beleid van de UEFA.

Eto'o ging voor een onbekend bedrag naar Chelsea, waar hij noodgedwongen van 20 miljoen euro per jaar naar 8 miljoen per jaar ging. "Ik probeer alles in een positieve zin te bekijken. Daarom denk ik dat Anzhi een grote stap vooruit heeft gemaakt", begon hij tegenover Sport-Express. "Natuurlijk konden we veel beter, maar voetbal is geen exacte wetenschap."

"Hoe dan ook, Anzhi heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor Europees voetbal, een bekerfinale gespeeld en is als derde geëindigd in de Russische competitie. En dat allemaal in een recordtijd van achttien maanden!"

Eto'o ging ook nog even in op het financiële plaatje. "Ik was verbaasd om te horen dat de club een nieuwe weg zou in gaan slaan. Echt verbaasd. Maar na een gesprek met de eigenaar realiseerde ik me dat hij een goede reden had om de heroriëntatie van het project te starten. In deze situatie moesten we op zoek naar wederzijds aanvaardbare oplossingen voor alles wat we hebben geprobeerd te doen."