[US Open] Azarenka maakt einde aan sprookje Hantuchova

Victoria Azarenka heeft zich als laatste tennisster geplaatst voor de halve finale van de US Open. De als tweede geplaatste Wit-Russin maakte in de kwartfinale een einde aan het sprookje van Daniela Hantuchova: 6-2 en 6-3. Azarenka speelt nu bij de laatste vier tegen Flavia Pennetta. Serena Williams (1) en Na Li (5) zijn de andere halvefinalisten.

Opvallend is dat Azarenka de enige halvefinalist is onder de dertig jaar. "Ik ben een baby, wat kan ik zeggen", grijnsde de verliezend finalist van vorig jaar. Azarenka verloor toen in de eindstrijd op Flushing Meadows van Williams.

Tegen Hantuchova, die voor het eerst sinds 2008 in de kwartfinale van een grandslamtoernooi stond, kwam Azarenka in beide sets moeizaam op gang. Ze moest tweemaal haar servicegame meteen inleveren. Azarenka wist de zaken echter vrij vlot weer recht te trekken.

Bij 5-2 in de tweede set slaagde ze er niet in de wedstrijd uit te serveren, maar middels een break in de volgende game stelde ze alsnog een plek bij de laatste vier veilig.