Handbalbond moet boeten voor teruggeven EK

Het teruggeven van de organisatie van het Europees kampioenschap handbal voor vrouwen in 2012 komt het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heel duur te staan. Naast dat Oranje niet kon deelnemen aan het EK moet het nu ook in totaal 550.000 euro betalen aan boetes.

Dit heeft de Europese federatie (EHF) donderdag bekendgemaakt. Het NHV moet 300.000 euro betalen voor het in het diskrediet brengen van de sport. Één van de dingen die de bond wordt aangerekend is dat het EK zeer laat is teruggegeven, vlak voor de loting voor het EK. Het toernooi werd teruggegeven omdat ze de extra kosten voor de aanvullende accomodatie-eisen niet konden betalen. Uiteindelijk werd het continentale kampioenschap georganiseerd in Servië. 

Ook mag de handbalbond nog eens 250.000 euro terugbetalen om de kosten die gepaard gingen met het teruggeven van de organisatie te vergoeden. Nederland mag ook de komende drie jaar geen evenementen voor nationale teams organiseren. De NHV heeft een week te tijd om eventueel beroep aan te tekenen.