Vier maanden geëist tegen kopschopper Brett S.

Tegen Brett S., een van de verdachten van de veelbesproken mishandeling in Eindhoven, is vier maanden celstraf en vier maanden voorwaardelijk geëist. Ook moet hij zich, als het aan het Openbaar Ministerie in Den Bosch ligt, laten behandelen voor zijn agressieprobleem. Hij wordt vervolgd voor openlijke geweldpleging; voor poging tot doodslag eiste de officier van justitie vrijspraak.

De 19-jarige Brett S. gold als hoofdverdachte in de zaak die in de media veel aandacht kreeg. Samen met drie andere 'kopschoppers' mishandelde hij begin januari een 22-jarige man uit Oirschot. De man werd belaagd en tegen de grond gewerkt. Hij werd meerdere malen tegen het hoofd geschopt.

Tegen Brent L., een andere hoofdverdachte, werd woensdag anderhalf jaar celstraf geëist. Een andere verdachte hoorde woensdagochtend voor de rechtbank in Den Bosch ook een celstraf tegen zich eisen. Beide verdachten, die 17 jaar waren toen het incident plaatsvond, wordt het medeplegen van een poging tot doodslag ten laste gelegd.

Later op de dag wordt de zaak tegen een verdachte behandeld die 15 jaar oud was toen de mishandeling plaatsvond.