Belgische kopschopper wil zich melden in Nederland

Een van de jongens uit België die ervan worden verdacht in januari een man in Eindhoven te hebben mishandeld overweegt zichzelf te melden bij de Nederlandse politie. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Bosch vrijdag gezegd.

Het gaat om de 19-jarige Brett S. Het hof van cassatie in Brussel oordeelde eerder deze week dat hij mag worden overgeleverd aan Nederland om berecht te worden. Dat moet binnen tien dagen gebeuren. De advocaat van S. heeft echter contact opgenomen met het OM en gezegd dat zijn cliënt overweegt zelf naar Nederland te rijden om zich aan te geven.

De officier van justitie in Den Bosch heeft tegen de advocaat gezegd dat zijn cliënt vrij is te gaan en staan waar hij wil. Aangezien de uitleveringsprocedure nu al loopt geeft de officier echter de voorkeur aan uitlevering, zei de woordvoerder.

De mishandeling, die op camera werd vastgelegd, veroorzaakte veel verontwaardiging in Nederland. Op de beelden was te zien hoe een man door een groep jongeren werd belaagd. Toen hij eenmaal op de grond lag gingen de jongens door met schoppen.