FIA past Young Driver Test aan

Vanwege de problemen met de Pirelli-banden heeft autosportfederatie de Young Driver Test aangepast. Aanvankelijk was het de bedoeling dat van 17 tot en met 19 juli op Silverstone alleen talenten met de F1-bolides in actie zouden komen, maar nu mogen alle coureurs ingezet worden.

Afgelopen weekend ging het op datzelfde Silverstone gruwelijk mis toen bij vier coureurs de band linksachter klapte, terwijl een aantal anderen leeglopers hadden of tegen een lekke band aan zaten. Pirelli zoekt ondertussen naarstig naar de oorzaak van alle ellende en probeert tegelijkertijd met een oplossing te komen. De FIA heeft een handje toegestoken door de rookietest open te stellen voor racecoureurs, mits deze zich alleen op het testen van de banden concentreren. Ook wordt de test mogelijk met een dag verlengd.

Mercedes is het enige team dat niet deel zal gaan nemen aan deze test. De reden hiervoor is dat de renstal bestraft is na een bandentest die eerder dit jaar in opdracht van Pirelli op het circuit van Barcelona tegen de regels in met een 2013-bolide afgewerkt is.