"Ajax bewijst dat het een kleine club is"

Ajax zegt nog enkele miljoenen euro's van Michael Laudrup tegoed te hebben. De Amsterdamse club stuurde een dagvaarding naar de Deen, die ontstemd is over het gebeuren.

"Laudrup is behoorlijk ontstemd over de situatie", vertelt zijn zaakwaarnemer Bayram Tutumlu tegen Voetbal International. "En dan druk ik me nog zacht uit. Een kampioen behandel je niet op deze manier. Michael Laudrup is een van de beste spelers ooit", aldus de belangenbehartiger.

"Hij koos destijds voor Ajax, terwijl hij ook naar tal van andere grote clubs kon. Hij heeft in die periode grote offers gebracht en op aandringen van Morten Olsen voor Amsterdam gekozen. Dan is het niet echt netjes van Ajax om Laudrup vijftien jaar na dato als een zwerver neer te zetten."

"Ajax bewijst hiermee dat het een kleine club is. Een legende spoor je niet op met een stukje in de krant. Kom op, iedereen weet dat Laudrup manager is van Swansea City. Dat is geen clubje in de kelder van het Engelse voetbal… Nee, wat ethiek betreft kan Ajax nog heel veel leren. Zo ga je niet met helden om", besloot Tutumlu.