CU: Geen snoep voor kinderen!

De avondvierdaagse heeft tegenwoordig meer weg van een snoepfestijn dan van een gezond evenement, aldus de oubollige christenen van de ChristenUnie. Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber heeft ouders donderdag opgeroepen om hun kind dat op pad gaat voor de avondvierdaagse vooral gezonde producten mee te geven, want kinderen die zo nu en dan een snoepje krijgen kan natuurlijk niet.

"Ik hoor mijn eigen dochter afspraken maken wie welke snoep en drankjes meeneemt. Tijdens de laatste avond worden veel kinderen letterlijk behangen met snoep. Laat de avondvierdaagse weer een evenement worden waarin kinderen samen op pad gaan, lekker bewegen en ervaren hoe leuk gezond leven is”, meent Dik die de kinderen hun pleziertje blijkbaar misgunt.

Ze deed haar oproep tijdens het Kamerdebat met minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) over preventiebeleid.

Intussen doen de snoepwinkels gelukkig goede zaken en worden veel kinderen gewoon lekker een keer verwend met een snoepje na een avond stevig wandelen.