Nederlanders branden kaarsje voor overleden broers

Om de dood van de broertjes Ruben en Julian te herdenken plaatsen vele Nederlanders zondag om 19.00 uur een brandend kaarsje voor hun raam. Op Twitter maken honderden mensen melding van hun actie. Velen plaatsen daar ook een foto bij van de kaars.

"Wij branden een kaarsje. Dat kinderen nooit meer slachtoffer worden van geweld", schrijft iemand op Twitter. "Kaarsje voor het raam gezet, rust zacht lieve broertjes", twittert iemand anders. "Ik brand een kaarsje voor Ruben en Julian. U toch ook ? #respect", schrijft weer iemand anders.

De familie van de broertjes uit Zeist kondigde dinsdag via de gemeente aan geen stille tocht te willen. Omdat mensen in het hele land de familie hadden laten weten de broertjes te willen herdenken, vroeg de familie dat in privésfeer te doen, door zondag een kaarsje te branden.

De broertjes van 7 en 9 werden vorige week zondag, na een vermissing van bijna twee weken, dood gevonden in een duiker in Cothen. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk om het leven gebracht door hun vader, die zelfmoord pleegde in een recreatiegebied bij Doorn.