Ronaldo ondanks schorsing naar Azerbeidzjan

Cristiano Ronaldo reist ondanks zijn schorsing af naar Azerbeidzjan om het Portugese nationale elftal aan te moedigen tijdens de belangrijke kwalificatiewedstrijd in Baku. De sterspeler van Real Madrid liep vrijdag tegen Israël tegen zijn derde gele kaart aan en zit daarom een wedstrijd langs de kant.

Daarmee reist de Portugees dus zevenduizend kilometer, om louter op de tribune plaats te nemen. "Ik vind het erg jammer dat ik niet kan spelen, maar iedereen weet dat het voor mij erg belangrijk is om bij de selectie te zijn," zei Ronaldo desgevraagd over zijn beslissing om af te reizen naar de Kaukasus. "Het zou veel makkelijker voor me zijn om naar m'n club te vluchten, maar ik vind het fijn om hier te zijn en ik denk dat ik ook mijn steentje bij te dragen zonder te spelen."

Het gelijkspel van de Portugezen tegen Israël bemoeilijkt de kansen van het elftal om als eerste te eindigen in Groep F. Het verschil met Rusland is nu al vier punten, terwijl de Russen nog een wedstrijd tegoed hebben. Over de doelstelling van Portugal was Ronaldo dan ook duidelijk; "We mogen niet meer gelijkspelen of verliezen. We moeten willen winnen, en dat gaan we dan ook doen."