FOK! wat een weer... Zeer koud met in het zuiden wat sneeuw

Goedemorgen! Na een nacht met lichte vorst is de bewolking inmiddels toegenomen. In het noorden is de bewolking vrij dun en zal de zon nog af en toe schijnen, maar in het zuiden en midden is de bewolking dikker en in de loop van de middag gaat er in de drie zuidelijke provincies wat lichte sneeuw vallen.

De hoeveelheden lijken echter vrij klein te zijn. Het front loopt zich namelijk volledig stuk op het hogedrukgebied en daardoor zal de neerslag ook niet veel verder naar het noorden toe trekken. Verder is de wind heel belangrijk vandaag, want het zou mij niets verbazen als er langs de kust en op het IJsselmeer gewoon een stormachtige oostenwind komt te staan. In het binnenland is het helaas niet veel beter, want een windkracht 6 dat telt ook. Voor het gevoel liggen de temperaturen vanmiddag dan ook rond de -10 graden. De werkelijke temperatuur ligt rond de +1 graad.

Morgen breekt op veel plaatsen de zon weer af en toe door en ook in het zuiden zal het dan weer droog worden. De wind blaast ook morgenmiddag nog vol overtuiging door en met de 2 graden die we gaan halen zal niemand echt blij zijn.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Verlaten weilanden
KlapMongeaul is ook aan de wandel gegaan, maar op de weilanden bij Eemnes is nog niet veel leven te vinden.

Koud he?
Ook KlapMongeaul dacht bij zichzelf nadat hij deze foto maakte...nu snel naar het café.