[PL Darts] Voorbeschouwing week 7

In speelronde zeven van de Premier League of Darts gaan de deelnemers weer de grens over. De tien beste darters ter wereld strijken neer in Cardiff. De hoofdstad van Wales was in 2008 gastheer van de finales van de Premier League. Phil Taylor zette in dat jaar zijn dominantie voort door voor de vierde keer op rij de titel voor zich op te eisen.

Na zes speelrondes gaan we langzaam naar de eerste afrekening toe in de Premier League van 2013; de scheiding na negen wedstrijden. De onderste twee spelers zullen na negen weken afvallen en de overigen zullen dan verder spelen voor een plek in de play-offs. Nog altijd staat Adrian Lewis onderaan met drie punten, net zoveel als Wes Newton. De top van de ranglijst focust zich al op plaatsing voor de play-offs, zo ook Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Kunnen zij morgen weer een stap zetten richting te volgende ronde? Wij blikken vooruit:

Andy Hamilton - Simon Whitlock
Gary Anderson - Michael van Gerwen
Robert Thornton - Adrian Lewis
Wes Newton - Phil Taylor
James Wade - Raymond van Barneveld

 

Gary Anderson – Michael van Gerwen

Er staat al maanden geen maat op Michael van Gerwen. Hij wint bijna alle toernooien waar hij aan meedoet. Afgelopen zaterdag was het alweer raak; hij won de UK Open Qualifier in Wigan. Op zondag verloor hij van de latere winnaar Robert Thornton. In de Premier League staat Mighty Mike tweede en heeft ruim uitzicht op de play-offs.

Deze week is de Gary Anderson de tegenstander. Vorige week hield The Flying Scotsman slechts één punt over aan het treffen met Adrian Lewis. De snel gooiende Schot heeft echt punten nodig om uit de degradatiezone te blijven en zal daarom willen presteren tegen de Nederlander. Hoewel Van Gerwen bij de bookmakers favoriet is, heeft hij voor de camera’s nog nooit weten te winnen van Anderson. Hoe dan ook, een wedstrijd die in razend tempo gespeeld wordt geeft altijd spektakel.

James Wade – Raymond van Barneveld

Het sluitstuk van de avond is de partij tussen Raymond van Barneveld en James Wade. Van Barneveld staat nog altijd bovenaan in de competitie, maar weet ook dat hij de komende weken een lastig programma heeft waarin hij naast Wade ook nog Adrian Lewis en wereldkampioen Phil Taylor zal treffen. James Wade lijkt in een goede vorm te steken, des te verassend verloor hij vorige week van Simon Whitlock.

The Machine en Barney hebben in hun onderlinge wedstrijden al vaak voor veel spanning gezorgd. Morgen zal dat waarschijnlijk niet anders zijn omdat er veel op het spel staat. Bij winst is Van Barneveld voorlopig los van Wade, bij verlies kan Wade zomaar zijn eerste plaats overnemen. Wade en Van Barneveld zijn bepaald geen onbekenden van elkaar; liefst 22 keer speelden ze tegen elkaar. Tweemaal was een gelijkspel uitkomst, de overige partijen werden eerlijk verdeeld: 10-10. In de Premier League heeft de Hagenaar nog een appeltje te schillen met Wade. In Cardiff verloor hij namelijk de halve finale in 2008 van Wade.

Deze week is de Premier League live te zien op TV via RTL7 op donderdag 21 maart vanaf 20.15 uur. Op vrijdag is er een ruime samenvatting van de gespeelde wedstrijden te zien rond de klok van 22.00 uur op RTL7. Alle wedstrijden van de Premier league zijn elke donderdag live te volgen via de live stream van RTL7darts.nl.