Schippers steunt aanvoerders-actie in voetbal

Als aanvoerders van beide elftallen elkaar op het voetbalveld goed weten te vinden, kunnen zij veel narigheid voorkomen. Kordaat optredende aanvoerders hebben volgens minister Edith Schippers (Sport) een voorbeeldfunctie en een positieve uitstraling naar de toeschouwers.

Schippers gaf zondag in De Kuip oud-aanvoerders van Feyenoord een speciale aanvoerdersband die is gemaakt voor de campagne 'de aanvoerders’. De ex-profs Ruud Gullit, Ben Wijnstekers, Aron Winter en Arthur Numan willen er met deze actie voor zorgen dat de aandacht vooral naar het spel gaat en niet naar incidenten. Door de captains van beide elftallen duidelijke taken te geven denken ze die verandering in gang te kunnen zetten.

De 4 oud-internationals vragen de naar schatting 66.000 aanvoerders op de voetbalvelden te laten zien dat het hen menens is door bij een voorval tijdens de wedstrijd contact met elkaar te zoeken. Ook wordt van de aanvoerders verwacht dat ze hun teamgenoten tot de orde roepen.

Gerard Kerkum, Rinus Israël, Wim Jansen, Ben Wijnstekers en John de Wolf ontvingen zondag deze speciale aanvoerdersband uit handen van de minister. Ook de aanvoerders van Feyenoord en Utrecht doen een exemplaar om tijdens de wedstrijd.