[CL] Uitslagen achtste finales 05/03/2013)

Vanavond stonden de eerste twee returns uit de achtste finales van de Champions League op het programma. Real Madrid ging op bezoek bij Manchester United, terwijl Borussia Dortmund het in eigen huis opnam tegen Shakthar Donetsk. Hieronder de uitslagen van deze wedstrijden.

Manchester United - Real Madrid

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na het 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Manchester United werd in Engeland een 1-2 zege geboekt. De wedstrijd stond in het teken van een dubieuze beslissing van scheidsrechter Cakir.

Voor rust kreeg Manchester United via verdediger Vidic de beste kans. Zijn kopbal belandde echter op de paal. Na rust kwam ManU snel op 1-0 na een eigen doelpunt van Sergio Ramos. Hij passeerde ongelukkig zijn eigen doelman na een voorzet van Nani.

Diezelfde Nani mocht na een klein uur spelen met een rode kaart van het veld. De Portugees kwam hard in aanvaring met Arbeloa, raakte met zijn voet de arm van de Spaanse verdediger en scheidsrechter Cakir zag hier een zware overtreding in. De Turkse arbiter gaf Nani rood en zodoende moest ManU met tien man verder.

Real-trainer Mourinho bracht Modric in en nog geen tien minuten later maakte de Kroaat met een schitterend afstanddschot de 1-1. Niet veel later rondde Ronaldo bij de tweede paal een mooie combinatie van Higuaín en Ozil af; 1-2. United kreeg in de slotfase nog een aantal grote kansen, maar doelman Diego Lopez hieldt met kunst en vliegwerk zijn doel schoon. Kaká had de 1-3 op zijn schoen, maar raakte de paal.

Manchester United

1 - 2

Real Madrid*

48' Ramos (e.d.)    66' Modric
 69' C. Ronaldo

Gele kaart: Evra, Carrick (Manchester United) Kaká, Pepe (Real Madrid)
 Rode kaart: Nani (56) (Manchester United)

Borussia Dortmund - Shakthar Donetsk

Borussia Dortmund heeft simpel de kwartfinales van de Champions League bereikt. Na het 2-2 gelijkspel van in Donetsk won de Duitse ploeg vandaag in eigen huis met 3-0 van Shakthar Donetsk.

Borussia begon afwachtend, maar al snel voerde de Duitse club de druk op. Na een half uur resulteerde dit in de 1-0. Verdediger Santana torende boven iedereen uit en kopte keihard de bal achter Shakthar-goalie Pyatov. Niet veel later maakte Gotze, op aangeven van Lewandowski, de 2-0 en besliste daarmee al snel het tweeluik.

Na rust zocht Shakthar de aanval, kreeg een paar kansen via Douglas Costa, maar wist verder weinig gevaar te stichten. Na een uur spelen bracht Blaszczykowski de 3-0 op het scorebord, wat tevens de eindstand was.