Pastoor niet blij met NEC en Platje

NEC won vrijdagavond moeizaam van Willem II. Alex Pastoor was na afloop geen tevreden trainer. NEC kwam op een zeer vroege achterstand toen Robbie Haemhouts al na veertig seconden voor Willem II scoorde. De Nijmegenaren leken echter voor rust al de wedstrijd te beslissen met een voorsprong van 3-1 door onder meer twee goals van Melvin Platje. Maar Willem II kwam terug tot 3-2 en belegerde NEC daarna.

"Ongelooflijk", verzuchtte Pastoor na afloop tegenover diverse media. "In de tweede helft hebben we amper nog gevoetbald. We hebben alleen nog maar tegengehouden. En dat ging ons nog heel moeilijk af ook. We hebben de voorsprong heel mager verdedigd."

Melvin Platje werd na 66 minuten gewisseld ondanks zijn twee goals. "Voor mij is dat geen garantie dat je dan na de rust per se kan blijven staan. Hij was voorin niet attent meer. Hij zette geen druk op de opbouw van Willem II en had ook geen oog meer voor de tweede bal. Melvin liep nog een beetje na te genieten van zijn aardige eerste helft. Maar zulk lekker weer was het nu ook weer niet."