Woning Amstelveen blijkt grote drugsopslag

In een woning in Amstelveen is vorige week ruim 240 kilo softdrugs aangetroffen. De 41-jarige huurder is aangehouden, meldt de politie vrijdag.

Buurtbewoners hadden geklaagd over een indringende wietgeur rond de woning in de wijk Middenhoven. Op het adres stond niemand ingeschreven en mede daarom werd een onderzoek ingesteld. De eigenaar had geen sleutels van de woning en vertelde dat hij het huis al een paar maanden verhuurde aan een 41-jarige Amsterdammer.

Agenten gingen vorige week donderdag met gemeentemedewerkers poolshoogte nemen. Ze hadden met de huurder afgesproken om samen rond te kijken in de woning, maar de Amsterdammer had niet goed opgeruimd.

In de woonkamer stonden dozen, tonnen en gesealde plastic tassen met henneptoppen en blokken hasj. Op de eerste verdieping stonden verschillende kamers vol stonden met verschillende soorten softdrugs en op zolder vond de politie een zogenoemde groeitent, die gebruikt wordt bij het telen van wiet. In en naast de tent lagen plastic tassen waar gedroogde hennep in zat. Verder lagen er hasjplakken en tientallen voorgedraaide joints in de woning.