[BDO WK] Ook Van de Pas strandt in eerste ronde Lakeside

Na Christian Kist is ook Benito van de Pas er niet in geslaagd de tweede ronde van de Lakeside te bereiken. De Engelsman Darryl Fitton was in een spannende 5-setter iets te sterk voor de Tilburger.

In de eerste drie sets kon Van de Pas het hoge niveau van zijn opponent bijbenen door een aantal knappe finishes te gooien. Zo bezorgde een 100-finish hem een break in set drie terwijl The Dazzler met vier pijlen in de hand faalde op tops. In set vier trakteerde Fitton het publiek op een 12- en tweemaal een 15-darter waarmee hij een beslissende vijfde set forceerde.

In die laatste set behielden Van de Pas en Fitton beiden tweemaal hun eigen leg, waarna Fitton in de vijfde leg als eerste een break wist te plaatsen. Met drie pijlen voor de dubbel verzuimde Fiton zijn eigen leg te behouden en daarmee de wedstrijd te beslissen. Van de Pas trok met een finish van 72 knap de stand weer gelijk. In de twee daaropvolgende legs was Fitton scorend wederom de baas. Met de Nederlander op grote afstand kon Fitton ditmaal de beslissende dubbels wel vinden.