Advocaat steunt ruwe Van Bommel

Dick Advocaat vertrouwt veel op Mark van Bommel bij PSV. De stapel gele kaarten die hij pakt, horen daarbij, vindt de trainer. De 35-jarige Van Bommel staat al op zes gele kaarten in de Nederlandse competitie.Tegen ADO Den Haag is Van Bommel zaterdag weer inzetbaar, maar bij een volgende gele kaart mist hij een belangrijke wedstrijd. Zijn trainer kan leven met zijn manier van spelen. 

"Mark van Bommel moet gewoon Mark van Bommel blijven en spelen zoals hij gewend is", vertelde hij aan De Telegraaf. "Twee of drie gele kaarten waren trouwens onterecht. Hij moet alleen zijn man laten lopen als hij te laat is. Maar dat zal hij ook beseffen. En je kan hem toch niet meer veranderen."

PSV gaat een aantal zware wedstrijden tegemoet. Na ADO Den Haag wachten in de competitie Vitesse, Ajax en FC Twente. Tussendoor heeft PSV Europa League-wedstrijden tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk en Napoli. "Als ik wil vermijden dat hij een kaart krijgt, moet ik hem niet meer opstellen. Maar dat lijkt me niet de bedoeling."