[NBA] Knicks blijven ook na topper ongeslagen

New York Knicks heeft donderdag de topper in de NBA gewonnen van San Antonio Spurs. Het duel tussen de leider in de Eastern Conference en Western Conference eindigde in Texas in een 104-100 overwinning voor de Knicks. Het is de zesde zege op rij voor New York dat als enige ploeg nog ongeslagen is.

Guard Raymond Felton was de man van de avond in het AT&T Center van de Spurs. Met 25 punten werd hij topscorer. J.R. Smith eiste met zeventien punten ook een hoofdrol voor zich op. Sterspeler Carmelo Anthony was ditmaal slechts goed voor negen punten. In het vierde kwart werkte New York een achterstand van twaalf punten weg.

Lang kunnen de Knicks niet genieten van de overwinning. Vrijdag staat New York tegenover Memphis Grizzlies, dat door het verlies van de Spurs de nieuwe leider van de Western Conference is.

Regerend kampioen Miami Heat boekte, na het verlies tegen Los Angeles Clippers een dag eerder, een overwinning op Denver Nuggets. De ploeg uit Florida was de thuisploeg met 98-93 de baas. LeBron James toonde zich zoals bijna altijd van grote waarde voor Miami met 27 punten, twaalf assists en zeven rebounds.

Boston Celtics verloor in New York met 102-97 van Brooklyn Nets. Spelverdeler Deron Williams en center Brook Lopez waren beiden goed voor 24 punten. Bij Boston was routinier Paul Pierce topscorer met 22 punten.