Massa krijgt contractverlenging bij Ferrari

Het Formule 1-team Ferrari heeft bekendgemaakt dat Felipe Massa ook komend seizoen voor de Italiaanse renstal uit zal gaan komen. De 31-jarige Braziliaan heeft in Maranello een contract voor één seizoen getekend, waardoor de line-up voor 2013 ongewijzigd zal blijven.

Massa komt al sinds 2006 uit voor Ferrari. In zijn eerste jaar reed de Brazilaan naast zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. In de drie jaren daarna was Kimi Räikkönen zijn teamgenoot. Massa kende zijn succesvolste jaar in 2008 toen hij vice-wereldkampioen werd. Een jaar later ging het in de kwalificatie van Hongarije mis toen een veer zijn helm raakte en hij hierdoor maanden uitgeschakeld was.

Massa keerde terug in de bolide, maar kon vanaf 2010 als teamgenoot van Fernando Alonso weinig indruk maken. De Braziliaan lijkt echter langzaam maar zeker weer in vorm te geraken. Hij behaalde begin deze maand in Japan voor het eerst sinds Zuid-Korea 2010 weer een podiumplaats en werd afgelopen weekend in datzelfde Zuid-Korea vierde, vlak achter Alonso.