GroenLinks benoemt interim-bestuur

De toezichtraad van GroenLinks heeft dinsdag een interim-bestuur aangesteld. Eduard van Zuijlen, burgemeester van het Groningse Menterwolde, is benoemd tot waarnemend voorzitter van de partij. Hij volgt Heleen Weening op, die eerder deze maand aftrad.

Het partijbestuur wordt verder gevormd door Ruud Grondel, Jaap van der Haar, Gert-Jan Krabbendam, Bart de Leede en Harriet Tiemens. Van der Haar was penningmeester in het bestuur dat onlangs aftrad. Hij is het enige gezicht dat nu terugkeert in het interim-bestuur.

Het tijdelijke bestuur neemt de lopende zaken uiterlijk tot april waar. Belangrijkste taak is het voorbereiden van het congres waarop een nieuw bestuur wordt gekozen. Van Zuijlen blijft tijdens zijn voorzitterschap burgemeester in Menterwolde. Hij was eerder Statenlid voor GroenLinks in Groningen.

Het complete partijbestuur van GroenLinks trad af naar aanleiding van de gang van zaken rond het vertrek van Jolande Sap als partijleider. Eerder deze week bleek dat zo'n 150 GroenLinksers hadden aangegeven in het interim-bestuur van de partij plaats te willen nemen. Ze konden zich tot vorige week aanmelden.