GroenLinks is dood, lang leve GroenLinks

columnicon harry64In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Petertjeprik, Luc van Lier en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep.

Zie je Driek, ik snap wel een beetje waarom Sap niet meer afgebrand hoeft te worden. Met zulke 'vrienden' heb je absoluut geen vijanden meer nodig. Sterker nog, je zou er je aartsvijand als een geliefde door gaan zien. Als Sap straks in plaats van bomen ineens Geert gaat knuffelen, dan begrijp ik dat wel.

Ik ga steeds meer en beter begrijpen waarom links zo op de islam geilt. Steeds meer overeenkomsten worden duidelijk. Je kan nog zo trouw, charmant en werklustig zijn. Als je een keer een misser hebt, dan is het je lot dat je wordt afgemaakt. Blagen en simpele lieden mogen je publiekelijk stenigen en vernederen. Men mag je verstoten en overstappen op een ander. Oversappen op een zo soepele en effectieve manier waar de ProRail en NS slachtoffers reizigers alleen maar van kunnen dromen.

Een ander links liefje van jou, de PvdA, is op dit moment druk zoekende naar het perfecte ovulatiemoment om tot een bevruchting met de VVD te komen. In de volksmond ook wel bekend als formeren. Daarvoor moesten uiteraard wel eerst even wat andere zaadcellen getermineerd worden. Jouw geliefd PvdA gleed in eerste instantie als een nog klein ondergewaardeerd zaadje mee met de SP die op kop lag in de stuwende golf van het campagnezaad.

Aan het eind van de prostaat en het begin van de pisbuis, begon het PvdA-zaadje ineens te trappen naar de SP-koploper. Bij monde van Spekman werd vakkundig de eerste dolk in de rug van de SP gestoken: SP is einde economie en einde Nederland. Vervolgens deden de media nog wat duiten in de zak door wat 'politici springen' shows te organiseren. Onderwijl de politici de vreemdste sprongen maakten, deden de boobiegirls, de Hond en andere oppeilers voorspellende geile peilingsdansjes om het stemvee in de juiste stemming te brengen voor het stemmen.

Jouw wens is ondertussen wel vervuld, het hele bestuur van GroenLinks zag in een kort helder moment dat zij allen verworden waren tot overbodige, kansloze zaadcellen. Geheel volgens het gebruikelijk natuurlijke procedé dat zij zo hoog in het vaandel hebben staan, is besloten om gebruik te maken van de oplossende vermogens van de uterus en recyclen zij allen weer terug het systeem in, ook wel opsappen genoemd. Zeer waarschijnlijk gaan zij nu de uitwassen Nederlands bekende kleur, Inrichting Marokkaanse Nederlanders en meer van dat soort fundamentalistische struisvogelclubs versterken.

De eizaadcelcombinatie Rutte en Samsom zet ondertussen de celdeling gestaag voort tot er hopelijk een coalitiekindje gevormd wordt dat zo veel mogelijk vrij is van politiek downsyndroom en andere politieke-DNA-afwijkingen. Ik hoop dat dit coalitiekind zijn levenscyclus van vier jaar nu eens wel volmaakt en dat het een stabiel verstandig kindje wordt in plaats van een bang, huilend, stampvoetend, verstandelijk beperkt borderline ADHD-ertje.