Hanks wil Portman als dochter

Tom Hanks hoopt dat Natalie Portman zijn dochter wil spelen in de oorlogsfilm In The Garden of Beasts. Hanks produceert de film die zich afspeelt in het Berlijn van voor de Tweede Wereldoorlog, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. The Artist-regisseur Michel Hazanavicius is gevraagd het drama te regisseren.

In In The Garden of Beasts speelt de 56-jarige Hanks een hoogleraar die de eerste Amerikaanse ambassadeur in Duitsland wordt nadat in 1933 Hitler aan de macht kwam. Zijn familie vindt Berlijn een bruisende stad en dochter Martha, de rol die Portman zou moeten spelen, valt voor enkele nazi's. Al gauw wordt echter duidelijk dat het antisemitisme in Duitsland vele malen gruwelijker is dan de familie ooit voor mogelijk had gehouden.

De 31-jarige Portman doet het rustig aan sinds ze begin vorig jaar een Oscar won. De actrice beviel in juni 2011 van een zoontje maar staat inmiddels weer te popelen om aan het werk te gaan. Ze heeft zich verbonden aan diverse filmprojecten, waaronder een rol in een film van Terrence Malick.

In the Garden of Beasts is gebaseerd op het non-fictieboek In the Garden of Beasts: Love, Terror, and an American Family in Hitler's Berlin van de Amerikaanse auteur Erik Larson. Wanneer de film uit moet komen, is nog onbekend.

Natalie Portman