Nederlanders gewond bij busongeluk Zuid-Afrika

Bij een busongeluk in Zuid-Afrika zijn maandagmiddag Nederlandse toeristen gewond geraakt. Een schoolbus met kinderen botste op een bus met toeristen op de N3 in de centrale provincie Vrijstaat, meldt ER24, het nationale netwerk voor medische zorg.

De bus die de kinderen van Durban naar Johannesburg bracht boorde zich in de daarvoor rijdende toeristenbus die daardoor kantelde. Volgens de hulpverleners is de schade aan beide bussen groot. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk.

Hoeveel mensen precies gewond zijn geraakt bij het ongeluk tussen Villiers en Warden is nog onduidelijk. Naar verluidt zijn er dertien Nederlandse gewonden. Een woordvoerder van de ANWB Alarmcentrale wilde dat niet bevestigen. De gewonden zijn naar ziekenhuizen in de buurt gebracht.

Het gezelschap was op reis met Fox Vakanties. Het bedrijf was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon niets zeggen over het ongeluk omdat er nog geen hulp van de ambassade is ingeroepen.