Nürburgring denkt F1-race te kunnen behouden

Er wordt koortsachtig gewerkt aan een plan om de Nürburgring overeind te houden. Grootaandeelhouder, de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz, heeft deze week ingestemd met een reddingsplan, waardoor er in de Eifel in 2013 een Formule 1-race verreden lijkt te kunnen worden.

In het plan krijgt de Nürburgring een lening van 254 miljoen euro waarmee het circuit door kan blijven draaien. Ook kan er voldaan worden aan de verplichtingen om rente en aflossing te betalen over een lening van 330 miljoen euro die enkele jaren geleden afgesloten is bij de Investitions- und Strukturbank om de baan op te knappen.

De circuit-directie heeft er alle vertrouwen in dat met de nieuwe financiering volgend jaar in ieder geval de Formule 1 weer ontvangen kan worden. Dit jaar was Hockenheim de gastheer. Jörg Lindner: "We hebben voortdurend contact met Bernie Ecclestone en ons streven is om het contract voor 2013 in de zomerstop van de Formule 1 af te ronden. Ik ben uiterst optimistisch dat de Formule 1 volgend jaar weer op de Nürburgring racet."