Sharon Osbourne trots op chronisch zieke zoon Jack

Jack Osbourne gaat volgens zijn moeder Sharon erg goed om met zijn ziekte. De 26-jarige realityster kreeg in mei te horen dat hij de ongeneeslijke auto-immuunziekte multiple sclerose heeft. "Jack blijft zo positief", bewondert Sharon haar zoon in een interview met de Britse boulevardkrant The Sun.

"Hij is een positieve, goede knul", zegt Sharon. De 59-jarige televisiester is er zeker van dat haar zoon leert leven met de slopende ziekte. "Wij Osbournes overwinnen alles", aldus Sharon, die zelf in 2002 te maken kreeg met kanker. Haar echtgenoot, rocker Ozzy Osbourne, raakte in 2003 zwaargewond na een ongeluk met een quad. "Echt, wij komen alles te boven. Jack doet het erg goed."

Volgens Sharon is Jack, die in het verleden afrekende met een alcoholverslaving, van plan zich in te zetten voor andere ms-patiënten. "Hij zet zich al met verve in voor de anonieme alcoholisten en wil zich ook voor honderd procent inzetten voor ms-patiënten."

Eind april beviel Jacks vriendin Lisa Stelly van dochter Pearl. Het meisje is het eerste kind voor Jack en het eerste kleinkind voor Sharon. Twee weken na de geboorte kreeg Jack te horen dat hij kampt met met multiple sclerose, een aandoening die het zenuwstelsel aantast.

Door de komst van Pearl en Jacks ziekte beseft Sharon nog meer dat ze van haar familie moet genieten. "Ik heb helaas niet genoeg tijd als oma, dus af en toe moet ik mijn familie ontvoeren", grapt Sharon. "Dan zeg ik tegen iedereen: we gaan vanavond op stap. En daarmee bedoel ik dat we het vliegtuig pakken en naar New York gaan."