Gordon persona non grata op Dutch Valley

Los Angeles, the Voices is van het affiche van Dutch Valley geschrapt. Frontman Gordon is niet langer welkom op het festival nadat hij in een bericht op Facebook uithaalde naar het festival.

"Het is zo grappig om te lezen dat wij, LA the Voices, in geen enkele uiting worden genoemd", deed Gordon maandag zijn beklag over Dutch Valley. "Wij hebben 130 duizend platen verkocht en hadden twintigduizend concertbezoekers. De openbare optredens puilen uit van het publiek. Dan is het ook logisch dat je niet wordt aangekondigd want stel je voor dat je kaartjes zou verkopen daardoor. Helemaal klaar mee."

De organisatie van Dutch Valley is op haar beurt klaart met Gordon. "De actie van Gordon getuigt van veel te weinig respect voor onze bezoekers", reageert een woordvoerder. "Daarom is hij niet langer welkom op het festivalterrein. Wij zijn klaar met Gordon."

In een reactie op een bericht van een van zijn fans sneerde Gordon nogmaals naar Dutch Valley. "Laat ze lekker. Het is hun probleem. 1500 kaarten verkocht van de twintigduizend", schreef de ex-Topper.

Dutch Valley weerlegt die opmerking. Op dit moment zijn volgens een woordvoerder ruim dertigduizend tickets verkocht. De organisatie verwacht volgende week zaterdag het maximum aantal van 35 duizend kaarten te hebben verkocht. "Waar heeft hij het over?"

De festivalorganisatie betreurt Gordons actie voor de rest van Los Angeles, the Voices. "Het is sneu voor de andere jongens, en de beslissing Gordon te weren van het evenement zal dan ook geen gevolgen hebben voor hun gage. Die zullen we uitbetalen."