Rogge wil geen minuut stilte voor slachtoffers München

Jaques Rogge, de president van het Internationaal Olympisch Comité, heeft opnieuw geen gehoor gegeven aan de verzoeken om tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Londen een minuut stilte in acht te nemen voor de Israëlische atleten die om het leven kwamen bij een Palestijnse aanslag tijdens de Spelen van München in 1972.

Politici in de Verenigde Staten, Israël en Duitsland hebben er de afgelopen tijd bij Rogge op aangedrongen dat de veertigste verjaardag van het bloedbad in München zou worden herdacht met een minuut stilte tijdens de openingsceremonie van de Londense Spelen vrijdag.

Rogge heeft verklaard dat er een eerbetoon gehouden zal worden aan de gesneuvelde Israëlische atleten en coaches op een receptie in Londen tijdens de Olympische Spelen. Ook zal hij een herdenkingsplechtigheid in Duitsland bijwonen op 5 september, de dag dat de moorden plaatsvonden.

Maar de IOC-baas verklaarde nogmaals dat zijn comité tegen een minuut stilte is tijdens de openingsceremonie. "Wij hebben het gevoel dat de openingsceremonie niet de juiste sfeer heeft om zo'n tragisch incident te herdenken."