Amsterdam doet gooi naar organisatie Gay Games 2018

Amsterdam wil de Gay Games 2018 organiseren. De Stichting Amsterdam Games heeft een officieel verzoek voor meer informatie ingediend bij de organisatie, meldt de stichting zondag.

In 1998 werden de Gay Games ook in Amsterdam gehouden. Die waren volgens de organisatie de 'meest succesvolle ooit' met vijftienduizend deelnemers en meer dan 250.000 bezoekers. Daarmee is volgens de organisatie bewezen dat Amsterdam van het evenement een succes kan maken.

De stichting wil het evenement, ook bekend als Olympische Spelen voor homo's, zonder subsidie organiseren. Wel krijgt de stichting medewerking van de gemeente. Eind augustus kan de stad zich officieel kandidaat stellen. Met de gemeente wordt een bidbook opgesteld. Dat moet eind februari volgend jaar worden ingediend.

De Federation of Gay Games stelt eind mei volgend jaar een shortlist van drie steden samen en in 2014 wordt bekendgemaakt welke stad het evenement krijgt toegewezen.

De organisatie verwacht concurrentie van onder meer Londen, Parijs, Orlando in de Amerikaanse staat Florida en Rio de Janeiro in Brazilië. De laatste Gay Games werden in 2010 in Keulen gehouden. In 2014 zijn Cleveland en Akron in de VS aan de beurt.