Agressieve stapper stompt agent in gezicht

Een 24-jarige man uit Vroomshoop is zaterdagochtend vroeg opgepakt voor het mishandelen van een agent in zijn woonplaats. Hij gaf de agent een harde stomp in het gezicht toen agenten een 21-jarige plaatsgenoot van de man wilden oppakken, meldt de politie zondag.

De 21-jarige man was rond 03.15 uur samen met een aantal andere mensen bij horecagelegenheden aan de Hammerweg weggestuurd, omdat het sluitingstijd was. Toen agenten na een tijdje weer langsreden, stond nog een grote groep mensen buiten op straat. Een van hen, de 21-jarige man, beledigde de agenten. Die besloten de man daarop aan te houden.

Verscheidene mensen uit de groep bemoeiden zich echter met de aanhouding. De 24-jarige man uit Vroomshoop ging tussen de 21-jarige man en de agenten staan. Een van de agenten die probeerde de twintigers bij elkaar uit de buurt te houden, kreeg vervolgens een stomp in zijn gezicht van de 24-jarige man.

Behalve deze 24-jarige werd ook nog een leeftijdgenoot opgepakt, omdat die de groep opjutte. De man die de agent heeft geslagen, is in een cel gezet. De twee anderen zijn na verhoor op vrije voeten gesteld.