Woningen gecontroleerd op foutje met warm water

Het Veenendaalse energiebedrijf DEVO laat komende week alle aansluitingen controleren, nadat vrijdag in een van de woningen een lek was ontstaan in de warmwaterleiding. Voorlopig is uit voorzorg de aanvoertemperatuur van heet water verlaagd naar 65 graden. Dat meldt Duurzame Energie Veenendaal-Oost (DEVO) zaterdag.

Volgens RTV Utrecht gaat het om ongeveer driehonderd woningen waarvan de aansluitingen worden gecontroleerd. Door het lek liepen volgens de regionale omroep een 35-jarige bewoonster en haar kinderen van 3 en 8 brandwonden op. Vanwege het lek was een plas gloeiend heet water ontstaan, waardoor het brandalarm afging. De vrouw en haar kinderen stapten daar in toen ze hun woning wilden verlaten. Een van de kinderen viel en liep verbrande billen op.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het lek veroorzaakt is door een menselijke fout, meldt DEVO. De koppeling zou niet helemaal goed op de leiding hebben gezeten, waardoor gedurende langere tijd water lekte.

De aanvoertemperatuur van het warme water wordt weer naar het oude niveau teruggebracht als alle woningen zijn gecontroleerd.


Woningen gecontroleerd op foutje met warm water (Foto: Novum)