Pires: "Cristiano Ronaldo is geen machine"

Robert Pires, oud-international van Frankrijk, breekt een lans voor de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo. Hij geeft aan dat de kritiek op de Real Madrid-ster niet terecht is. In dienst van het nationale elftal van Portugal heeft Ronaldo namelijk nog niet weten te schitteren op het huidige EK.

Ietwat merkwaardig, aangezien hij bij Los Blancos een uitzonderlijk goed seizoen achter de rug heeft. Volgens Pires krijgt Ronaldo daardoor teveel druk op zijn schouders gelegd. "Hij staat al onder druk bij Madrid, maar bij de nationale ploeg van Portugal is die druk misschien nog groter. Het zal niet makkelijk voor hem zijn. Hij is geen machine, hij is een speler. Soms speelt hij goed, soms is hij vermoeid. Dat is normaal", aldus de Fransman tegenover diverse internationale media.

"Je kunt de prestaties van een speler voor zijn land niet vergelijken met hoe hij voor zijn club speelt. Bij de club krijg je dagelijks te maken met dezelfde spelers. Binnen de nationale ploeg ben je met je medespelers maar een paar dagen bij elkaar. We weten waartoe Ronaldo in staat is, hij heeft ontzettend veel kwaliteit. Soms weegt het shirt van de nationale ploeg gewoon te zwaar", zo besluit Pires.

Cristiano Ronaldo, hier in actie tegen Duitsland, is volgens Robert Pires geen machine. (Foto: Pro Shots)