EA: Duitsland wint het EK

En de winnaar van UEFA EURO 2012 is... Duitsland! Electronic Arts heeft vandaag Duitsland uitgeroepen tot winnaar van UEFA EURO 2012 via een toernooisimulatie inde FIFA 12-addon EA SPORTS UEFA EURO 2012. 

EA Sports heeft het UEFA European Football Championship 2012 gesimuleerd en alle zestien teams getest onder dezelfde omstandigheden als waaronder ze de komende weken zullen spelen. Uit de simulaties bleek dat Duitsland op 1 juli Nederland met 2-1 verslaat in het Olympisch Stadion in Kiev en daarmee de Henri Delaunay-trofee wint.

We hoeven niet meer te kijken, want volgens de uitgever komen de Duitsers eerst op achterstand in de finale door een goal van Robin van Persie. Hij maakt in de 24e minuut de 1-0 via een verwoestende uithaal met zijn linker van net buiten het strafschopgebied. Van Persie eindigt als topscorer van het toernooi met vijf doelpunten. De voorsprong van het Nederlands elftal is echter van korte duur. Mesut Özil scoort 12 minuten later de gelijkmaker, en maakt daarmee de weg vrij voor de winnende goal van Mario Gómez, zijn vierde van het toernooi. In de 78e minuut van de wedstrijd springt Gómez hoog op tussen twee Nederlandse verdedigers en kopt de bal uit de hoekschop van Bastian Schweinsteiger in het net. Daarmee bezorgt hij Duitsland zijn vierde UEFA EURO-overwinning.

EA SPORTS heeft een goede staat van dienst bij het voorspellen van winnaars met de game-engine in al hun sportsimulatiegames. De studio voorspelde correct dat Chelsea Liverpool met 2-1 zou verslaan in de FA Cup-finale en dat Spanje de 2010 FIFA World Cup in Zuid-Afrika zou winnen. Laten we hopen dat ze het dit keer geen gelijk hebben.

EA SPORTS UEFA EURO 2012, de officiële game van UEFA EURO 2012, is te koop als digitaal uitbreidingspakket voor EA SPORTS FIFA 12.

Verdere uitslagen:

Kwartfinale Uitslag       Doelpuntenmakers
Rusland 0 2   Nederland Van Persie, Huntelaar
Duitsland 3 1   Polen Gómez, Gómez, Schweinsteiger; Lewandowski
Spanje 2 2 (4-3) Engeland Llorente, Piqué; Rooney, Lampard
Frankrijk 1 2   Italië Benzema; Pirlo, Balotelli
Halve Finale Uitslag       Doelpuntenmakers
Nederland 3 1   Spanje Robben, Van Persie, Huntelaar; Silva
Duitsland 1 0   Italië Klose
Finale Uitslag       Doelpuntenmakers
Nederland 1 2   Duitsland Van Persie; Özil, Gómez

Noooooo