Prostituee opgepakt voor dood klusjesman

Een 30-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag opgepakt voor de dood van een plaatsgenoot in september. De vrouw, een prostituee, wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij de dood van het slachtoffer. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer, de 65-jarige Nico Leeuwe, werd 16 september levenloos gevonden in een berging bij zijn appartement aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Leeuwe, die om de hoek van de rosse buurt van Groningen woonde, was een bekende verschijning in de stad. Hij deed klusjes voor prostituees in de binnenstad, zoals boodschappen. Ook leende Leeuwe soms geld aan mensen.

De arrestatie van de vrouw volgt op de aanhouding van een 31-jarige man in april in Spanje. De man werd opgespoord en opgepakt na een volgens de politie intensieve samenwerking met de Spaanse autoriteiten. Het is nog niet bekend wanneer de man wordt uitgeleverd aan Nederland.

De politie zegt nog niet welk aandeel de twee verdachten in de zaak hebben gehad. Beide verdachten hebben de Colombiaanse nationaliteit. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De politie zette eerder in een poging de zaak op te lossen de site onderzoekzuiderdiep.nl op, waar mensen theorieën over de dood van de 65-jarige konden opperen. Hiermee hoopte de politie op nieuwe ideeën te komen. Op de site kwamen ruim 130 scenario's binnen.