Volgende week droog en stabiel lenteweer

Het lijkt erop dat de tweede helft van mei fraaier lenteweer oplevert dan de eerste. Na het weekeinde laat de zon zich steeds meer zien en wordt het droger. Dat voorspellen meteorologen van weeronline.nl vrijdag.

"Tot dinsdag is er kans op buien, maar een hogedrukgebied dat vanaf woensdag boven Nederland hangt, kan stabiel lenteweer opleveren", zegt een woordvoerder. Hoe warm het wordt, is nog onzeker. "Als de wind uit het noorden komt, wordt het 15 graden, maar als de wind juist uit het zuiden komt is het uiteraard een stuk warmer."

Tot woensdag is een paraplu geen overbodige luxe. Vooral zondag en maandag is er kans op regen en onweer. Het is dan wel warm, met temperaturen rond de 20 graden.

In vergelijking met de afgelopen jaren verloopt het voorjaar vooralsnog koud en nat. Alleen halverwege maart was er een periode van enkele dagen fraai lenteweer, daarna was dat slechts incidenteel mooi weer.

Of het ook tijdens de Pinksterdagen goed weer blijft, is nog niet met zekerheid te zeggen. "Dat is eigenlijk nog te ver weg", aldus de meteoroloog.


Volgende week droog en stabiel lenteweer (Foto: Novum)