Titelverdediger Schoorel door in Napels

Thomas Schoorel heeft de halve finale van het challengertoernooi in Napels bereikt. De Amsterdammer ontdeed zich vrijdag met veel pijn en moeite van de Serviër Dusan Lajovic: 6-7 (2), 6-2 en 7-5. De zege was broodnodig voor Schoorel (6) omdat hij door de winst in Napels vorig jaar veel punten te verdedigen heeft. Bij de laatste vier is de Fransman Jonathan Dasnières de Veigy zaterdag zijn volgende tegenstander.

In de eerste set, die zonder breaks verliep, gaven Schoorel en Lajovic elkaar weinig toe. De Nederlander liet bij 6-5 op de service van zijn opponent een setpunt onbenut en ging uiteindelijk in de tiebreak ruim onderuit. In de tweede set stelde Schoorel orde op zaken. Hij werd weliswaar voor het eerst in de wedstrijd gebroken, maar stelde daar drie breaks tegenover.

In het beslissende bedrijf leek Lajovic op de zege af te stevenen. Schoorel, de nummer 171 van de wereld, toonde echter veerkracht. Hij brak de service van de mondiale nummer 195 toen die bij 5-3 voor de wedstrijd mocht serveren. Bij 5-5 deed Schoorel dat nog eens dunnetjes over, waarna hij een game later de wedstrijd uitserveerde.