Politie schiet bij ontsnapping Valkenburg

De politie heeft donderdagmiddag geschoten op een verdachte van een schietpartij even daarvoor in het Limburgse Valkenburg. Niemand is gewond geraakt. Bij een doorzoeking van een woning die volgde op het incident, stuitten agenten op een partij drugs.

De schietpartij vond rond 13.00 uur plaats op de Daalhemerweg in Valkenburg. Een verdachte wilde er in een auto vandoor gaan en reed volgens de politie in op agenten. De politiemannen trokken daarop hun wapen en schoten.

De verdachte is nog steeds spoorloos. Wel zijn twee mannen van 18 en 19 jaar uit Barendrecht die op weg waren naar de vluchtauto aangehouden. Zij zitten nog vast en worden vrijdag voorgeleid aan een rechter-commissaris.

In de loop van de middag werd op de Cauberg een kleine hoeveelheid drugs gevonden. De vluchtende man heeft die mogelijk weggegooid.

De woning die is doorzocht stond ook aan de Daalhemerweg. De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen. De politie heeft die weg tot ongeveer 15.30 uur afgesloten vanwege sporenonderzoek.