Reading promoveert naar de Premier League

Reading is na een 1-0 overwinning op Nottingham Forest gepromoveerd naar de Premier League. Het doelpunt werd in de 81ste minuut gemaakt door Mikele Leigertwood. The Royals werden vanavond geholpen omdat West Ham United uit bij Bristol City niet verder kwam een 1-1 gelijkspel. Met nog twee speelronden te gaan is het verschil nu acht punten in het voordeel van Reading. De nummers een en twee promoveren rechtstreeks naar de Premier League.

Reading degradeerde vier seizoenen geleden op doelsaldo naar de Championship. De ploeg van onder leiding van manager Brian McDermott is met twee duels te gaan verzekerd van een rechtstreekse promotieplek. Southampton gaat waarschijnlijk met de tweede promotieplek aan de haal. Mede door een treffer van Jos Hooiveld wonnen The Saints met 1-3 van Peterborough United. Southampton heeft nog één punt nodig om zich van de tweede plaats te verzekeren. Reading is nog niet verzekerd van de titel het gat met Southampton is drie punten in het voordeel van de ploeg uit Londen, maar Southampton heeft een beter doelsaldo. 

De nummers drie tot en met zes van de Championship spelen play-offs om de derde promotieplek. West Ham United is zeker van de play-offs. Birmingham City, Blackpool & Cardiff City zijn komende zaterdag bij winst ook verzekerd van een play-off plek. Andere ploegen die nog kans maken op een play-off plek Middelsborough en Hull City.