[NBA] New York verslaat koploper Chicago

New York Knicks heeft in de Eastern Conference van de NBA koploper Chicago Bulls op een nederlaag getrakteerd. In de Madison Square Garden werd het na verlenging 100-99. Carmelo Anthony was de grote man bij de thuisploeg met 43 punten. Hij maakte in de slotfase een belangrijke driepunter en zorgde in de verlenging voor de laatste vijf punten.

Derrick Rose kon de derde nederlaag in vier duels van de Bulls niet voorkomen. De point guard, die twaalf wedstrijden aan de kant stond, maakte 29 punten, maar dat bleek net niet voldoende.

Miami Heat rekende af met Detroit Pistons. Mede dankzij 26 punten van LeBron James werd het 98-75. Chris Bosh sloot af op 22 punten. Miami bezet de tweede positie in de oostelijke afdeling.

San Antonio Spurs behaalde de elfde overwinning op rij in de Western Conference. De koploper was zondag een maatje te groot voor Utah Jazz met 104-114. Tony Parker en Manu Ginobili waren met respectievelijk 28 en 23 punten het meest succesvol. Oklahoma City Thunder blijft in het spoor van de Spurs. Oklahoma stuurde Toronto Raptors met een 91-75 nederlaag naar huis. Kevin Durant was met 23 punten topscorer.

Overige uitslagen
New Jersey - Cleveland 122-117 n.v.
Sacramento - Houston 87-104
Boston - Philadelphia 103-79