Silvio Berlusconi werkt aan biografische film

Silvio Berlusconi vindt zichzelf een zeer geschikt onderwerp voor een biografische film. Het personeel van de oud-premier van Italië is druk op zoek naar een geschikte regisseur voor de verfilming van zijn levensverhaal, schrijven verschillende Italiaanse media.

De oud-premier wil de film graag afhebben voor de herfst, wanneer zijn partij Volk van de Vrijheid een belangrijke bijeenkomst houdt. Hij wil dan 'zijn waarheid' vertellen met daarin de politieke verwezenlijkingen van zijn regeringen. De 75-jarige Berlusconi zou zijn hele personeelsbestand hebben gemobiliseerd om de film te kunnen realiseren.

Berlusconi maakte het nieuws voor zijn geplande biografie dinsdag bekend, precies achttien jaar nadat hij met zijn politieke partij Forza Italia voor het eerst de verkiezingen won. De film moet gaan over achttien jaar durende politieke carrière van Berlusconi. De oud-politicus komt uit een modaal gezin en heeft zichzelf weten op te werken tot een mediamagnaat en de politieke leider van zijn land.

Berlusconi trad vorig jaar november af als premier. Hij had beloofd het politieke veld te ruimen als het parlement de bezuinigingen zou goedkeuren waar hij fel tegen gekeerd was. Het vertrouwen in de Italiaanse premier was in de maanden daarvoor sterk gedaald door de economische positie van het land en aanhoudende seks- en fraudeschandalen.

Het wordt niet de eerste film die over de Italiaanse oud-premier wordt gemaakt. De Italiaanse filmmaker Nanni Moretti maakte in 2006 de kritische film Il Caimano over het leven van Berlusconi. Documentairemaker Erik Gandini maakte in 2009 de film Videocracy over Berlusconi's macht in de media en vorig jaar verscheen de kritische docu Silvio Forever van Roberto Faneza.


Silvio Berlusconi werkt aan biografische film (Foto: Novum)