Slachtoffers Keith Bakker psychisch in de knoop

De vrouwen die Keith Bakker beschuldigen van seksueel misbruik zitten psychisch in de knoop. Dat bleek uit de verhalen die twee vermeende slachtoffers van de verslavingsdeskundige vrijdag deelden, tijdens de eerste dag in de rechtszaak tegen hem.

"Het hele proces bezorgt me slapeloze nachten en nachtmerries. Ik heb geen zin meer om leuke dingen te doen", liet een jonge vrouw met tranen in haar ogen weten. Ze heeft sinds het vermeende misbruik een zeer negatief beeld van mannen, inclusief haar eigen vader. Een andere vrouw stelde 'heel onzeker' te zijn geworden en mensen niet meer te vertrouwen. De twee zijn in behandeling bij een therapeut.

De eerste dag in de rechtszaak tegen Bakker kwam vrijdag vroegtijdig ten einde, omdat hij zich niet goed voelde. De verslavingsdeskundige heeft ADHD en de medicatie die hij eerder had ingenomen begon in de loop van de middag uit te werken. "Ik wil wel, maar ik kan niet meer", liet hij weten aan de rechter, die zei dat dat niet meer mag gebeuren.

Bakker wordt door negen meisjes beschuldigd van seksueel misbruik tijdens de behandeling van hun verslaving. Volgens hem zijn de verhalen van zijn vermeende slachtoffers aangedikt. De zaak wordt maandag hervat en verwacht wordt dat de officier van justitie dan haar verhaal doet en wellicht met een eis komt. Op 20 april volgt de uitspraak.