[CL] Uitslag Internazionale - Olympique Marseille

Internazionale ligt uit de Champions League. De Italiaanse ploeg wonin eigen huis met 2-1 van Olympique Marseille. De Franse ploeg won hun thuiswedstrijd met 1-0 en zodoende gaan zij op basis van uitdoelpunten door naar de kwartfinales van het miljoenenbal.

Voor Inter was de opdracht duidelijk; scoren. De Italiaanse ploeg, nog altijd getraind door Claudio Ranieri, kreeg via Wesley Sneijder al in de beginfase een enorme mogelijkheid. Onze landgenoot kreeg de bal op een presenteerblaadje van Javier Zanetti, maar hij schoot recht op Marseille-goalie Steve Mandanda. Twee minuten later had diezelfde Mandanda een antwoord op een gevaarlijke inzet van Diego Milito. Hij dook na een slim passje van Sneijder ineens op voor het vijandelijke doel.

Na rust bleef Inter aanvallen, maar Marseille bleef simpel overeind. Na een klein uur spelen moest Sneijder met een blessure van het veld. Ranieri bracht Joel Obi en ook Giampaolo Pazzini kwam binnen de lijnen. Hij verving de tegenvallende Diego Forlán. Twintig minuten voor tijd werd Marseille via Souleymane Diawara voor het eerst echt gevaarlijk. Zijn kopbal werd echter gepareerd door Inter-keeper Júlio César.

Het was Inter dat vervolgens uit het niets op 1-0 kwam. Milito profiteerde optimaal van de chaos in de defensie in de verdediging van Marseille. In de slotfase leek het duel op een verlenging af te stevenen, maar invaller Brandao dacht hier anders over. Na een verre doeltrap van Mandanda ging het verdedigingsduo Lúcio-Samuel enorm in de fout. Brandao profiteerde en schoot in de blessuretijd van de tweede helft de 1-1 binnen.

In de slotminuten werd het nog even hectisch na een overtreding van Mandanda op Pazzini in zijn eigen strafschopgebied. De doelman ontving hiervoor de rode kaart en de pingel werd benut door Pazzini. Na dit doelpunt werd er direct afgefloten en zodoende werd Inter uitgeschakeld en bekert Marseille verder.

Karakteristieken:

Internazionale

2 - 1
(0-1)

Olympique Marseille*

75' Milito
90+6´ Pazzini (pen.)
   90+1' Brandao

Gele kaart: Zanetti, Samuel, Stankovic, (Internazionale), Diawara, (Olympique Marseille)
 Rode kaart: , Mandanda (90+3/2xg) (Olympique Marseille)

Stadion: Giuseppe Meazza, Milaan
Toeschouwers: 50.000
Arbiter: Proenca (Por)