Unieke zege voor Neeskens en Mamelodi Sundowns

Johan Neeskens heeft in zijn carrière al veel meegemaakt, maar dit weekend gebeurde er iets, wat zelfs in zijn ogen uniek moet zijn geweest. Het team van de Nederlandse trainer, Mamelodi Sundowns, boekte namelijk een overwinning van formaat.

Mamelodi Sundowns moest het in Zuid-Afrikaanse bekertoernooi opnemen tegen de amateurs van Powerlines FC. Voor Neeskens was dit de uitgelezen mogelijkheid om wat jonge spelers in te zetten, want dat er gewonnen zou worden, was wel duidelijk. En die zege kwam er ook; na 90 minuten stond er namelijk 24-0 op het scorebord.

Neeskens nam de wedstrijd overigens zeer serieus. Zo was Mamelodi Sundowns enkele dagen eerder al naar de plaats van handeling afgereisd, zodat de laatste puntjes op de i konden worden gezet. "Hoewel onze tegenstanders amateurs zijn, moeten we waken voor onderschatting", liet de trainer vooraf weten.

De 24-0 zege is voor Zuid-Afrikaanse begrippen overigens een nieuw record. Tot vandaag was een 16-0 overwinning namelijk de grootste zege in 36 jaar. AmbaZulu won in 1976 en 1986 twee keer met deze cijfers.