[Bundesliga] Dortmund blijft aan kop na zege op Hannover

Borussia Dortmund blijft lijstaanvoerder in de Bundesliga. Het team van coach Jürgen Klopp versloeg zondag in eigen huis Hannover 96 met 3-1. Robert Lewandowski scoorde twee keer voor de ploeg die zijn zevende zege op rij boekte.

Borussia begon een beetje sloom, maar kreeg gaandeweg meer grip op het duel. Lewandowski trof na 27 minuten voor het eerst doel. Niet lang na rust was de Poolse aanvaller opnieuw trefzeker.

Didier Ya Konan maakte in de 61e minuut de aansluitingstreffer voor Hannover 96, maar verder kwamen de bezoekers niet. Invaller Ivan Perisic maakte voor Borussia in de blessuretijd aan alle onzekerheid een einde.

Dortmund behoudt een voorsprong van vier punten op naaste belagers Bayern München. De zege op Hannover betekende de zestiende keer op rij dat titelverdediger niet verloor.

Dortmund blijft aan kop na zege op Hannover (Foto: Novum)