Gevoelstemperatuur -27 in het noorden

Het noordelijkste deel van Friesland en Groningen krijgt dinsdagochtend te maken met een gevoelstemperatuur van -27 graden. In dat deel van het land wordt het circa -9 graden, maar de windkracht 5 die er dan staat, zorgt voor de erg lage gevoelstemperatuur, meldt weeronline.nl.

Tot net na de dinsdagochtendspits wordt het het koudst. Ook in het overige deel van het noorden van Nederland, beginnend ten noorden van Utrecht, gaat het met een gevoelstemperatuur van -22 graden erg fris aanvoelen.

Overdag blijft het met windkracht 4 behoorlijk waaien, waardoor het in het noorden van Nederland de rest van de dag aanvoelt als -15 graden. In het zuiden van Nederland daalt de gevoelstemperatuur tot net na de dinsdagochtendspits tot tussen de -16 en -18 graden, daarna blijft het de rest van de dag kouder aanvoelen dan -10 graden.

Volgens een zegsman van weeronline.nl blijft het tot vrijdag met windkracht 4 behoorlijk waaien. "Dat blijft ijzig koud voelen." Voor liefhebbers van natuurijs heeft hij slecht nieuws: de wind gecombineerd met de maandag gevallen sneeuw levert niet het mooiste natuurijs op. "Maar we kunnen dit weekend zeker schaatsen op natuurijs."


Gevoelstemperatuur noorden daalt tot -27 (Foto: Novum)