'Dikke kont' nekt winnares Holland's Next Top Model

Ananda Marchildon won in 2008 de finale van Holland's Next Top Model, maar is haar gewonnen modellencontract kwijt. Het 25-jarige model is ontslagen omdat haar achterwerk te groot is, schrijft De Telegraaf donderdag.

"Ze kreeg plompverloren te horen dat er met de omvang van haar achterwerk geen werk voor haar te vinden was en dat ze dus maar beter kon gaan", vertelt Marchildons advocaat aan de krant. Via een kort geding probeert Marchildon een groot deel van het door haar gewonnen geldbedrag alsnog te krijgen.

Aan de winst van Holland's Next Top Model was een modellencontract ter waarde van 75 duizend euro verbonden. Marchildon werd door Elite Models al ontslagen toen ze enkel kleine opdrachten had gedaan, waarmee ze 'amper tienduizend euro' verdiende.

Elite Models zou door hebben laten schemeren dat vanaf het begin al duidelijk was dat Marchildon onmogelijk te boeken was. "Ananda heeft wel wat geschommeld in haar gewicht, net als alle andere vrouwen in Nederland, maar dat mag toch geen reden zijn om haar zomaar op straat te gooien?", zegt Marchildons advocaat. "Ze is nota bene tijdens haar modellenwerk ook nog op een streng dieet gegaan."